Grillmässan 2019

Årets stora höjdpunkt för många människor är när grillmässan i Stockholm drar i gång och då blir det stor fest i tre dagar där många människor samlas. Det som lockar är allt från dryck, till mingel och konkreta tips på hur man kan tillreda mat och umgås i härlig utemiljö. Det är helt enkelt en uppskattad folkfest för alla åldrar och boenden.

God mat och inspiration

På grillmässan hittar du massor av inspiration när det gäller matlagning, hur man grillar, diverse kurser, olika möbler till altanen, uterummet eller uteplatsen samt information om byggnationer av din uteplats.

Man kan besöka grillmässan under Sverigedagarna den 24-26 maj som hålls på Kungliga Djurgården. I år var det 6:e året i rad och Grillmässan är väldigt omtyckt.

Utställare och produkter

Det finns många utställare där som kommer för att visa upp sina saker som man kan köpa för att få den perfekta uteplatsen som passar egna och unika behov. Här kan man botanisera mellan olika typer av möbler, grillar samt smaka på god mat. Hos utställarna kan man få demonstrationer, en lärorik pratstund, information och hjälp med vad som passar dig och din uteplats. Populärt just nu är till exempel trenden med utekök och allt från hur du planerar ditt kök till själva byggnationen av uteköket.

Olika grillar

Det finns drygt 20 olika utställare och en av de mer populära under sommarhalvåret är naturligtvis grillen. En grillmässa utan grill är bara en vanlig mässa. Det viktigaste för många när grillsäsongen kommer är grillen för den ska vara bra, praktisk att använda och gärna vara estetiskt tilltalande. Då är bluegaz gasolgrill en mycket populär produkt som, förutom att vara bäst i test flera år i rad, dessutom finns i olika storlekar och passar i princip alla uteplatser.

Smakupplevelser

Du kan även uppleva en hel del mat och dryck under Grillmässan. Årets grillmästare är där och lagar mat. Maten som tillagas kommer från noga utvalda leverantörer och man lagar mat med de absolut bästa råvaror som finns att tillgå. Förutom att smaka på de senste trenderna inom mat och grillning, får du lära dig hur du smaksätter köttet och olika grilltekniker.

Under Grillmässan tar man även fram årets Grillöl som gör sig särskilt bra till grillat och passa alla åldersgrupper. För den som inte dricker öl så tar man även fram årets Grillvin. Det är verkligen en folkfest som man bara inte får missa att ta chansen att gå på och har du gått ett år så kommer du garanterat att komma tillbaka året efter. Upplevelsen är så pass angenäm och trevlig att du kan ta med dig hela familjen ut på ett uppskattat sommaräventyr. Inte minst kan du ta med dig några användbara grilltips som kan förgylla resten av sommaren.