Eventplanering

Det är alltid trevligt att bli bjuden och att få gå på event ibland, man får träffa vänner, bekanta och även nya människor och man får äta och dricka gott. Event är helt enkelt något väldigt roligt!

Det finns olika sorters event och alla event behöver ganska mycket och bra planering. Event innebär ofta en specialtillställning där det är fokus på marknadsföring eller annan kommunikationsplan för att kunna synas och höras mer som företag.

Det krävs en hel del planering för att kunna skapa ett bra event och det finns mycket saker att tänka på inför eventet.

Man behöver till exempel planera vilken typ av event man vill anordna och vad syftet är med eventet. Syftet kan vara välgörenhet, att skaffa nya och fler kunder eller att bara ge något fint tillbaka till sina nuvarande kunder eller anställda, det finns helt enkelt olika typer av syften med att ha ett event. När man planerar ett event är det viktigt att vara ute i god tid för att hinna med alla förberedelser och att hinna med att skicka ut inbjudningar i tid.

Förutom detta måste man också tänka på var man vill hålla eventet och vilka lokaler som skulle vara passande, om man vill bjuda på någon sorts underhållning eller tävlingar och vilket tema man vill ha. När man har valt ut tema och lokal blir det lättare att tänka på möblering och dekor som också är en stor del av planeringen.

Planering av mat och dryck är också väldigt viktigt och det kan i många fall vara avgörande för upplevelsen av eventet för gästerna. Det är bra att planera om man vill ha mat eller kanske bara tilltugg på sitt event och om man bjuda på fin middag eller ha ett stort buffébord med olika maträtter. I vilket fall som helst så är det också viktigt med efterrätter och desserter. Det kan man på bästa sätt planera in med att ha ett stort bord med olika typer av desserter. Man kan till exempel bjuda på cheesecake, bakelser, cupcakes och cake pops till företagsfesten eller varför inte lägga till en glassbar också.

Men det är också viktigt att tänka på om det till exempel skulle behövs tillstånd och licenser. Lokalen kanske behöver ett visst tillstånd för att få servera alkohol eller så kanske det behövs musiklicens, allt detta är viktigt att ta reda på när man planerar stora tillställningar.

Man bör också tänka på om man vill ha några sponsorer eller partners inför kvällen, det kan vara bra att ha om man vill göra ett större event för att både kunna ha råd med så mycket som möjligt och att kunna synas mer. Sist men inte minst kan det vara bra att också planera ett schema inför kvällen och att planera hur och vilken ordning allt ska gå till.

Det kan kännas som att ett event kräver mycket tid, planering och det är mycket att tänka på men i slutändan så blir det alltid trevligt och lyckat. Se bara till att börja i god tid!