Det du behöver veta om träffpunkt idrott

Du kanske har hört talas om träffpunkt idrott, ett evenemang för dem som står i framfarten av idrottsindustrin. Om inte, så är det definitivt något som du bör ha utkik efter om du är någon som sätter vikt på hälsa och sport. Under träffpunkt idrott kan du få chansen att föra dialog med de viktigaste rösterna inom idrott och folkhälsa, och samtidigt få en bättre förståelse för idrottsverksamheter.

Ämnen som tas upp

Konferensen är centrerad kring idrott och folkhälsa, och allt relaterat till det kan komma att tas upp. Under de tre dagarna som eventet hålls går det både som privatperson eller som företagare att hitta lösningar på problem som man stött på med idrotten eller hälsan. Med informationen man får kan man sedan effektivisera sina strategier kring idrotten. Några exempel på relevanta problem inom idrott och folkhälsa är:

Idrottsskador

Skador är en naturlig del av att idrotta, det går inte att komma undan helt, utan det bästa man kan hoppas på är en reducering av frekvensen. Om man skadar sig är det viktigt att man rehabiliterar skadan ordentligt, annars kan man få permanenta bekymmer i framtiden. Det är viktigt att man har professionell hjälp under processen, exempelvis av idrottsskadespecialisterna, om man vill återhämta sig så snart och säkert som möjligt. Man kommer då tidigare igång med idrotten igen och slipper missa veckor av sport i onödan. Det går att lära sig mer om idrottsskador under konferensen.

Investeringar inom idrott

Det kan vara svårt att livnära sig på en karriär inom idrott. För det behövs såväl investerare som sponsorer. På träffpunkt idrott kan du knyta kontakt med experter inom idrottsverksamheter och få möjlighet att påverka framtidens idrott. Investeringar kan förekomma genom politiska genomslag, men även av privatpersoner. Utan denna typ av investeringar blir det väldigt svårt för den mindre idrotten, exempelvis lokala fotbollsklubbar, att klara sig.

Gör din röst hörd

På träffpunkt idrott ges du möjligheten att själv påverka dialogen. Känner du att ett ämne relaterat till idrott inte får den uppmärksamhet den förtjänar så kan du själv föra fram ämnet i diskussionen.

Viktig information till idrottsprofessionella

Arbetar man själv inom idrott är träffpunkt idrott ett evenemang man ej bör missa. Genom att medverka i konferensen och engagera sig med experter kan man spara både pengar och tid inom sin verksamhet. Man erbjuds här en kostnadsfri kompetenshöjning, för både sig själv och eventuell personal. Under det som kallas för Öppna Scenen kan man ställa frågor kring industrin och få svar från politiker och andra inflytelserika aktörer.

Exempel på föreläsare

Några exempel på föreläsare som kommer att medverka i konferensen i år är prins Daniel och Amanda Lind, minister med ansvar inom idrottsfrågor. Man kan självklart ställa frågor till dem när föreläsningen väl är över.

Mer information

För mer information kring träffpunkt idrott samt vilka föreläsare som planerar att delta kan man knappa in sig på deras sida, https://traffpunktidrott.se/. Där går det även att se videor på tidigare års evenemang för den som är nyfiken på strukturen eller innehållet.